Sponsorkinderen

De diaconie van de Hervormde Gemeente De Brug sponsort twee kinderen via Red een Kind. Graag stellen we de kinderen aan u voor:

Amarjit Kumar is geboren op 1 mei 2003 en woont in Madhepur, district Bihar in India. De ouders zijn arbeiders en verdienen te weinig om het gezin te onderhouden. Ze wonen in een bamboe/stro bouwsel als huis, die tijdens het regenseizoen vaak instort. Amarjit heeft vier zussen en twee broers.

Het tweede kind dat De Brug sponsort is Vahneikim. Vahneikim is geboren 29 maart 2005. Ze woont in het district Manipur in India. Haar ouders zijn landarbeiders en leven onder de armoedegrens.

Red een Kind

Red een Kind zegt over zichzelf: Red een Kind is een relatief kleine organisatie met grote ambities: zoveel mogelijk kinderen uit armoede laten groeien. Onze droom als organisatie is onszelf overbodig maken. Dat klinkt misschien gek, maar denk er eens over na: zou het niet geweldig zijn als er geen kinderen meer zouden sterven aan de gevolgen van armoede? Als ouders overal ter wereld hun kinderen een toekomst kunnen geven?

We werken allemaal keihard om dát te bereiken. Dat doen we niet alleen, maar samen met onze collega’s in Afrika en India én met de steun van duizenden sponsors. Dankbaar mogen we constateren dat ons werk effect heeft: heel veel kinderen, jongeren en ouders hebben hoop voor de toekomst. We blijven bidden en werken om die groep nog veel groter te maken. We hopen dat we op een dag mogen concluderen: ons werk is niet meer nodig!

Andere organisaties 

Daarnaast worden er vanuit de gemeente nog diverse andere kinderen  gesponsord. Vanuit de Gemeente Groei Groepen wordt bijvoorbeeld Agripina Muhele uit Kenia gesponsord. Agripina is geboren in 1998 en volgt de middelbare school. Agripina wordt gesponsord via Compassion.

Op de Sponsor Wereldkaart in de Immanuëlkerk wordt getracht alle landen en kinderen te laten zien. Ook voor kinderen die persoonlijk door gemeenteleden gesponsord worden is er plaats op dit bord (zonder vermelding van de sponsor).

Doet u mee?

De diaconie is voortdurend op zoek naar sponsoren die elke maand een vast bedrag per maand willen bijdragen (vanaf €5,- per maand of een veelvoud daar van). Spreekt dit u aan? Neemt u dan contact op met de penningmeester van de diaconie. U kunt hiervoor gebruikmaken van het opgaveformulier. Uiteraard zijn ook eenmalige giften welkom. Maak dan uw gift over naar de penningmeester: Diaconie herv. gemeente ‘de Brug’ : NL93 RABO 0329 0599 20 o.v.v. sponsorkind