Op weg naar Pasen-app

Meld jij je ook (weer) aan voor de bemoedigingsapp ‘Samen op weg naar Pasen’.

Terwijl wij tijdens de decembermaand met elkaar ‘Op weg gingen naar Kerst’ en we met elkaar mochten oplopen, lijkt het als het ware vanzelfsprekend dat we ook met elkaar de wandeling gaan voortzetten op weg naar Pasen. Met elkaar oplopen en elkaar bemoedigen zijn we zo nodig en misschien wel steeds meer nodig. Hoe fijn is het dan om zomaar een berichtje via de app binnen te krijgen van een ander en te ervaren dat je gewoon niet alleen bent. Dat die ander ook weet van zorg en verdriet, dat de ander het soms (ook) even niet ziet zitten. Of misschien juist wel en je een woord van hoop kan meegeven. Vanuit die hoop kijken we al even over de lijdensweken heen en zien de opgestane Heer en Heiland. Hij heeft heel de weg van angst en zorgen, van verdriet en pijn, van verlatenheid doorlopen uit Liefde voor ons mensen. De Via Dolorosa. Hij weet als geen ander hoe het leven is in alle gebrokenheid. Maar Hij overwon. Zo wil Hij ook als eerste onze bemoediging zijn. Jezus overwinnaar! En van daaruit mogen wij voor elkaar een bemoediging zijn.

Onze wandeling op weg naar Pasen zal een voortdurend oplopen met elkaar zijn door het delen, ontvangen en teruggeven. De bemoedigingsapp ‘Samen op weg naar Pasen’, start op woensdag 17 februari. Het begin van de lijdensweken. Elke woensdag komt er een bijdrage vanuit het Focusteam. Dit is een vast moment waarin we vanuit de 7 kruiswoorden van Jezus een bemoediging mogen doorgeven. Wat nieuw en anders is zijn de open bijdragen die er gedeeld kunnen en mogen worden én de mogelijkheid om op elkaar te reageren. Heb jij zo`n bijdrage; een woord, een gedachte, een lied, Bijbelwoord, een overdenking etc. en je bent er zo door geraakt dat je dit wil doorgeven aan de ander, jouw medewandelaars, schroom dan niet om dit te plaatsen in de app. Bemoedig of laat je bemoedigen. Hieraan zit geen dag en tijd verbonden. Alleen de vraag om te delen vanuit het geloof - de tijd richting Pasen - in Liefde en Zorg voor elkaar.

Reageren mag en wordt zeker gewaardeerd! Dit kan in de groepsapp. Dit kan ook persoonlijk richting de persoon die de bemoedigende bijdrage in de app deelt.

De bestaande groeps-app zal alleen een naamwijziging krijgen, in de week voorafgaand aan de 17e. We hopen dat de ‘zittende’ deelnemers blijven meedoen. Zit je nog niet in de groep, maar kun je wel een bemoediging gebruiken of juist een bemoediging delen, meld je dan aan voor de app bij Johan Lunenborg 06-50622254.

We zien uit naar mooie ‘ontmoetingen’ en waardevolle bemoedigingen. Langs de Via Dolorosa, heel de weg naar Golgatha. Zijn kruis werd een troon. Zijn bloed wast ons schoon… omdat Hij van ons hield is Hij gegaan. Ga je mee?

Hartelijke groet,

Focusteam

Jaap van den Born, Wouter Bakker, Johan Lunenborg, Mirjam Gort, Nienke Koster en Ria Strijker