Welkom in de kerk

Naar aanleiding van de versoepelingen van de persconferentie (23 februari) én het herziene advies van PKN (25 februari), waarin beperkte ruimte gegeven wordt om weer samen te komen, heeft de kerkenraad besloten daar in mee te gaan. Als kerkenraad kunnen wij u melden dat we verheugd zijn om, hetzij nog in beperkte mate, onze deuren weer te kunnen openen. We willen u daarom ook weer van harte weer uitnodigen om vanaf zondag D.V. 14 maart weer samen te komen als gemeente.

Omdat het coronavirus nog steeds rondwaart moeten we nog steeds op onze hoede zijn. Daarom nodigen we vooralsnog maximaal 30 gemeenteleden uit per dienst, exclusief medewerkers. In tegenstelling tot vorig jaar starten we eerst met een enkele ochtend- en avonddienst en wordt u uitgenodigd. Kwetsbaren en andere risicogroepen worden door de PKN gevraagd de diensten zo mogelijk online te volgen.

Voor de ochtenddiensten heten we de gezinnen in de gemeente van harte welkom en richten we de dienst op hen in. Er is kinderoppas aanwezig, en zondagsschool of een kindermoment tijdens de dienst. Overige gemeenteleden zijn van harte welkom bij de avonddiensten.

Het uitnodigen van gemeenteleden verloopt via kerktijd.nl. Dit is een eerlijk en roulerend uitnodigingssysteem waarin ieder gemeentelid evenveel de kans krijgt om een kerkdienst te bezoeken. Allereerst moet u zich online aanmelden voor een dienst en het aantal bezoekers doorgeven. Dit aanmelden gaat via een link die in de Brugapp en op de website van de kerk geplaatst wordt. Indien u zich niet digitaal kunt aanmelden, is het ook mogelijk om u telefonisch aan te melden bij Johan Lunenborg – 06 50 622 254. Dit aanmelden is in principe eenmalig. Ook voor eventuele vragen kunt u hem benaderen. Bij het aanmelden kunt u uw voorkeuren doorgeven, zoals met hoeveel personen u meestal verwacht te komen en welke dienst (ochtend- of avonddienst) uw voorkeur heeft. Het systeem nodigt automatisch aan de hand van de ingevulde voorkeuren de gemeente uit, dit zal per dienst gedaan worden.

De link voor het aanmelden:

https://app.kerktijd.nl/member/register/b472c39a-f1c6-4d52-8ad9-bc04008a0e5a

Uitnodiging

De uitnodiging ziet er als volgt uit.

Met de groene knop bevestigt u de uitnodiging en komt u op de bezoekerslijst te staan en met de rode knop geeft u aan dat u niet komt. Het systeem zal dan vervolgens andere gemeenteleden uitnodigen.

De uitnodiging blijft 48 uur van kracht, daarna komt de uitnodiging te vervallen en worden er andere gemeenteleden uitgenodigd.

Wanneer u de uitnodiging geaccepteerd hebt krijgt u een bevestiging in beeld. Zie onderstaand voorbeeld. U kunt - indien nodig - uw keuze later nog aanpassen.

Bezoeken van de dienst

Bij het bezoeken van de dienst controleert de coördinator uw naam op basis van de opgavelijst. De coördinator zal u uw plek aanwijzen in de kerk. Volg altijd de aanwijzingen op van de coördinator, ook wanneer de dienst ten einde is. Daarnaast willen we u ook vragen om rekening te houden met de andere richtlijnen:

  1. Houd 1,5 afstand tot elkaar
  2. Indien u klachten heeft die wijzen op corona, blijf dan thuis
  3. We geven een dringend advies om een mondkapje te dragen tijdens bewegingen in de kerk
  4. Ontsmet uw handen bij binnenkomst van de kerk

Wij hopen binnenkort u weer te ontmoeten.

Uw kerkenraad.