Inzamelen kinderkleding voor Gambia

Volgende week hopen wij, Kasper en Marga, naar Gambia te gaan voor vakantie, maar we willen samen met mensen uit Noordscheschut ook projecten bekijken die zij daar opgezet hebben en kinderkleding en schoeisel uitdelen aan de armste gezinnen. 

Heeft u nog wat liggen wat u niet gebruikt, en wij de kinderen blij mee kunnen maken? Dan graag een telefoontje voor zaterdag naar Marga 06-41504980.

Inzamelen kinderkleding

Gambia is het kleinste land van Afrika en wordt volledig omsloten door Senegal. De ecnomie van Gambia behoort tot één van de zwaksten in de wereld. De werkloosheid is erg hoog en verreweg de meeste Gambianen leven in absolute armoede ( minder dan € 1,- per dag te besteden)

Een paar versleten T-shirtjes of flodderige jurkjes.
Veel meer kleren hebben de kinderen in Gambia meestal niet. 

Goede schoenen zijn al helemaal sporadisch; als de kinderen al iets aan hun voeten hebben dan zijn dat een paar versleten teenslippers.

Gelukkig is het in Gambia nooit echt koud zodat warme kleding niet echt nodig is.
Alhoewel in de winter kan de temperatuur 's nachts wel eens tot iets onder de 20 graden dalen en veel mensen in Gambia vinden dat dan echt koud.

 Het zou fijn zijn als de kinderen in Gambia ook eens ietsje betere kleding dan versleten T-shirts of flodderige jurkjes kunnen dragen of echte schoenen aan hun voeten kunnen hebben zodat ze niet op hun blote voeten door het hete zand of door de rommel op straat hoeven te lopen.

Alles wat we ontvangen zal meegenomen worden naar Gambia en daar verdeeld worden onder de kinderen die deze kleding en schoenen het hardst nodig hebben.

 

gr. Kasper en Marga van der Zwaag