Interkerkelijke jeugddienst 19 november

‘Ik mis de aanbidding zo in onze kerkdiensten’. Die opmerking kunnen we tegenwoordig al meer van jongeren maar ook van ouderen te horen krijgen.
Er zijn ook veel woorden voor aanbidding: lofprijs, praise, lofoffer, worship, etc.  Maar wat is nu eigenlijk aanbidding? Wat bedoelen we hiermee? Waarom aanbidding? Waar vindt aanbidding plaats? Hoe komen we tot aanbidding? Is aanbidding hetzelfde als zingen? En is aanbidding uitsluitend voor emotionele, spontane en muzikale mensen? En Jezus aanbidden te midden van zorgen of negatieve omstandigheden en gevoelens, is dat niet overdreven?
En moet er per definitie een aanbiddingsleider of een muziekband in de gemeente zijn om te groeien in aanbidding’
Zomaar vragen die bij je op kunnen komen als je iemand hoort over aanbidding. In deze dienst geschikt voor kinderen, jongeren en ouderen willen we daar bij stil staan. Muzikaal zullen we ondersteund en begeleid worden door de Gospelband Lighthouse. Deze waren ook in het voorjaar al eens in een dienst in het dorp. En gezien de reacties die we toen ontvingen op hun optreden, zijn we dankbaar en blij dat we ze opnieuw mogen verwelkomen.
We rekenen op een grote opkomst!   
Namens de Interkerkelijke Jeugd!

Zondag 19 november, aanvang 16.30 uur – Chr. Geref. Kerk.
Thema:  Gezocht: echte (aan)bidders?
Voorganger: Hans Lowijs
m.m.v. Gospelband Lighthouse