Uitgelicht: Workshop fotografie

Workshop fotografie is één van de workshops die op 9 september gehouden wordt.

Toen de film opkwam dacht men dat fotografie snel voorbij zou zijn, maar niets is minder waar.

Fotografie heeft een heel belangrijke plaats ingenomen en heeft veel aspecten. Het is soms verheven tot kunst maar is ook niet meer weg te denken uit kranten, tijdschriften en van websites. De kwaliteit is de laatste jaren enorm toegenomen.

Vooral toen de digitale fotografie zijn intrede deed en fotografie voor velen beschikbaar bleek, nam het een enorme vlucht. Toen ook de smartphones steeds betere camera’s kregen kwam fotografie voor heel veel mensen steeds dichterbij.

Maar dat wil niet zeggen dat je zomaar een mooie foto kan maken. Een kiekje maken lukt iedereen wel, maar een mooie foto waarvan iedereen zegt ‘wow dat is een prachtige foto’ die maak je niet zomaar. In de workshop gaan we samen kijken wat er allemaal bij komt kijken om zo’n foto te maken.

Onderdelen die we tijdens de workshop behandelen zijn onder andere compositie en belichting.

Mocht je na deze workshop ‘besmet’ raken met het fotografievirus en wil je je graag verdiepen in de geheimen van de fotografie, dan bestaat de mogelijkheid om een cursus fotografie te volgen die ik in het winterseizoen wil geven in één van de kerkgebouwen. In 4 a 5 lessen gaan we de volgende onderdelen behandelen: Licht en belichting, Diafragma, ISO, Compositie, Landschap-  Portret- Macro- fotografie. Naast de theoretische stof gaan we ook opdrachten maken en foto’s bespreken.

De kosten voor deze cursus zijn €30,= wat, na aftrek van de materiaalkosten, in zijn geheel ten goede komt aan de diaconie en kerkrentmeesters.