Uitgelicht: Fotografie op je smartphone

Wie heeft er tegenwoordig geen Smartphone?

Maar liefst 93% van de Nederlanders is in het bezit van een Smartphone. Daarmee heeft Nederland de hoogste Smartphone-penetratie van alle onderzochte landen wereldwijd.

Naast het telefoneren en allerlei functie de met internet te maken heeft, kan je met de Smartphone ook foto’s maken. Ik denk dat iedereen die een Smartphone bezit dat inmiddels ook wel weet.

Maar dat wil niet zeggen dat je zomaar 1, 2, 3 een mooie foto kan maken. Een kiekje maken lukt iedereen wel, maar een mooie foto waarvan iedereen zegt: ‘wow, dat is een prachtige foto’, die maak je niet zomaar. In deze workshop gaan we samen kijken wat er allemaal komt kijken bij het maken van een goede foto.

Met een digitale fotocamera heb je zeker meer mogelijkheden, maar met een Smartphone, vooral de nieuwe modellen, kan je ook heel mooie foto’s maken. In deze workshop gaan we samen kijken hoe we dit kunnen doen. We gaan een paar onderdelen van de fotografie behandelen zoals compositie, scherpte-diepte en belichting. Schrik niet van deze termen, het is niet zo moeilijk als het lijkt

Als het weer en de tijd het toelaat gaan we ok nog even naar buiten om hetgeen we geleerd hebben in praktijk te brengen.