9 december 2018: Red een kind

Op deze zondag de 4de collecte voor Amarjit Kumar en Vahneikim

Amarjit Kumar is geboren op 1 mei 2003 en woont in Madhepur, district Bihar in  India.

Vahneikim.  is geboren 29 maart 2005 en woont in de Indiase deelstaat Manipur. Red een Kind werkt hier in 22 dorpen in de Churachandpur-vallei. De inwoners behoren vooral tot de Paite, de Zou, de Kuki en de Hmar: etnische minderheden in India met elk hun eigen taal. Een dorp telt gemiddeld veertig tot vijftig huishoudens met in totaal 200 tot 300 inwoners. De huizen zijn doorgaans opgetrokken van klei, afgedekt met riet of tinnen platen. De meeste mensen leven van wat ze zelf verbouwen

Waarom werken Red een kind in India?

India is groot en elk gebied kent weer andere problemen. Red een Kind werkt vaak in arme an afgelegen plattelandsgebieden. Het kastenstelsel speelt in India een grote rol. Voor sommige bevolkingsgroepen is het heel lastig om een kans te krijgen in de maatschappij: ze leven in een sociaal en economisch isolement. Vooral vrouwen met hiv/aids worden ernstig gestigmatiseerd en dit heeft grote invloed op de kinderen. India is een van de landen met een hoog percentage inwoners met hiv/aids. Veel kinderen in India hebben te maken met kinderarbeid, misbruik of ondervoeding. Meisjes trouwen vaak op jonge leeftijd.  

Meer informatie over sponsorkinderen kunt u vinden op onze eigen website  ( http://www.debrugnn.nl/over-ons/sponsorkinderen) ook kunt u hier de nieuwsbrieven vinden onder het kopje “nieuws”